Inmaken/wecken

Wecken of inmaken is het conserveren van levensmiddelen.

 

De kelder van mijn ouderlijk huis stond altijd vol met glazen potten met daarin ingemaakte bramen, bonen etc. Het principe is simpel. Vul de goed schoongemaakte potten met vruchten, groenten etc. Sluit de potten af en plaats ze enige tijd in de wekketel, gevuld met bijna kokend water. Potten laten afkoelen en klaar is je product. Op deze manier ingemaakte levensmiddelen zijn zeker een jaar houdbaar.

Home > inmaken / wecken

Levenvanhetland.nl

                      Melk- en sapflessen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Pectine, agar-agar en citroenzuur voor het maken van jams en gelei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Weckkapjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Weck-, jam– en inmaakpotten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

                          Weckringen en klemmen

 

 

 

 

 

 

 

                         

 

 

                          Vultrechter en wecktang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Weckketels, inlegrooster en weckthermometer